Persoonlijk Kunstcoachtraject

Te starten op elk moment

Herken je dit?

 • Je hebt meer ambitie met je kunst dan er op dit moment uitkomt (en je weet niet hoe je dat kunt veranderen)
 • Je twijfelt over je talent – ben je wel goed genoeg om jezelf kunstenaar te noemen? Zit de wereld wel op jou te wachten?
 • Je weet niet precies wanneer je werk ‘goed’ of ‘af’ is, en je zou willen weten hoe je dat zelf zou kunnen beoordelen
 • Je merkt dat je het vaak uitstelt om aan je kunst te werken, terwijl je kunst maken toch echt heerlijk vindt
 • Je wilt graag exposeren, maar je weet niet goed hoe je jezelf en je werk het beste kunt presenteren
 • Je wilt in je kunstenaarschap graag naar een hoger niveau, maar je weet niet hoe je dat zou moeten aanpakken

 

Creatief zelfvertrouwen

Hoe zou het voor je zijn als je precies wist hoe je je verder kon ontwikkelen als kunstenaar, zodat je met veel meer plezier en zelfvertrouwen aan je kunst kon werken? Als je ontdekt wat jouw unieke sterke kanten zijn en wat jij aan de kunstwereld zou kunnen toevoegen? Hoe lijkt het je om geen ‘gewoon leuke’ kunst, maar ‘heel bijzondere’ kunst te maken? Als je genoeg creatief zelfvertrouwen had om je kunst zonder terughoudendheid te presenteren? Als je zelf de touwtjes in handen had, waardoor je heel bewust keuzes kon maken en precies wist wat de volgende stap in je werk zou moeten zijn?

 

Dat ligt allemaal binnen je bereik!

Mijn Persoonlijk Kunstcoachtraject is een traject, waarin ik je alles leer wat ik weet over het maken van kunst, over hoe je jouw kunst ontwikkelt, over het omgaan met onzekerheden in je kunst en over het ontwikkelen van je creativiteit. Ik neem aan dat je technieken al redelijk beheerst, die ga ik je niet leren. Ik zorg er wel voor dat je grip krijgt op je creatieve proces, zodat je jouw ideeën heel effectief kunt verbeelden en echt trots kunt zijn op je kunst. Of je twee- of driedimensionaal werkt, maakt niet uit.

 

Het Persoonlijk Kunstcoachtraject bestaat uit:

 • 4x een online intakegesprek van een uur, waarin we intensief naar jouw werk kijken en een traject voor je uitstippelen. We bepalen de belangrijkste ontwikkelpunten, we kiezen de onderwerpen die de speerpunten voor jouw groei gaan vormen en we maken een tijdspad (over hoeveel maanden we het traject uitsmeren, maximaal 1 jaar)
 • 8x een persoonlijk online coachgesprek van een half uur. Dit zijn super effectieve 1 op 1 gesprekken, waarin je genoeg input krijgt om weer vooruit te kunnen met je werk
 • gerichte oefeningen, met als doel je kunst sterker te maken óf om iets duidelijk te krijgen
 • toegang tot de online Beeldtaaltraining, waarin je ontdekt hoe je jouw ideeën supereffectief kunt verbeelden. Deze training bestaat uit 22 video’s met bijbehorende samenvattingen in tekst en oefeningen
 • de benodigde theoretische achtergrondinformatie bij de coaching
 • Een Kunst Toolkit: alle materialen, checklists, werkbladen, vragenlijsten die nodig zijn voor jouw persoonlijke traject

Resultaat

Omdat het een persoonlijk traject is, kunnen we de nadruk leggen op onderwerpen die juist voor jou belangrijk zijn. We bepalen in de eerste sessie wat jij nodig hebt en hoe je dat doel zo snel mogelijk kunt bereiken. We selecteren uit onderstaande onderwerpen precies díe onderdelen die jij nodig hebt voor de ontwikkeling van jouw kunst.
Dit zijn onderwerpen waar we jouw persoonlijke groeiplan uit halen, met het resultaat ervan:

1. Succescriteria

Je leert welke factoren ervoor zorgen dat je tevreden bent over jouw kunst, zodat je precies weet in welke richting je je kunt ontwikkelen en je heel gemakkelijk duidelijke keuzes kunt maken in het creatieve werkproces.

2. Beeldtaal

Je wordt een expert in het ‘spreken van beeldtaal’; daar zorgt de online Beeldtaaltraining voor. Je draait je hand niet meer om voor het bepalen van de juiste compositie of het kiezen van contrasten. Je kunt de beeldelementen effectief toepassen, zodat je kunstwerk de uitstraling krijgt die je wilt. Je kent veel tips & tricks over hoe je naar je werk kunt kijken, zodat je in één oogopslag ziet hoe je je werk nog kunt verbeteren en wanneer het af is. Dat werkt zoveel prettiger!

3. Zelfcoaching

Je leert gestructureerd je werk te analyseren, zodat je jezelf kunt ontwikkelen tot de beste coach voor jezelf en je geen anderen meer nodig hebt als klankbord. Je neemt zelf de regie! Bovendien weet je hoe je jezelf kunt blijven motiveren en inspireren.

4. Creatief zelfvertrouwen

Je krijgt meer lef en zelfvertrouwen, waardoor kritische opmerkingen van anderen over jouw kunst je niet meer persoonlijk raken en je met veel plezier creatief bezig kunt zijn.

5. Professionaliteit

Je leert denken op de manier van een professioneel kunstenaar en bepaalt welke kant je op wilt gaan met je kunstenaarschap, zodat je een duidelijke focus voor de komende jaren hebt.

6. Jouw artistieke ‘stem’

Je krijgt duidelijk inzicht in jouw eigen stijl en jouw creatieve proces. Daardoor weet je wat jouw sterke punten zijn, welke punten je nog kunt ontwikkelen en waar jouw valkuilen liggen (dan kun je ze vermijden!).

7. Creativiteit

Je leert wat creativiteit is, hoe je jouw creativiteit kunt vergroten en hoe je die creativiteit direct in jouw kunst kunt gebruiken om je kunst nog persoonlijker en unieker te maken.

8. Exposeren

Als je wilt, bespreken we hoe je je kunst het beste kunt presenteren, in woord (je artist statement) en beeld (foto’s, portfolio). Je werk komt dan optimaal tot z’n recht. Je kiest bewust waar en hoe je je werk laat zien, zodat je tevreden op presentaties kunt terugkijken.

Dit persoonlijke traject vraagt een investering van slechts € 1250,- (of 3 x € 425,-). Daarvoor krijg je:

 • 4x een online (intake)gesprek van een uur (online)
 • 8x een persoonlijk coachgesprek van een half uur (online)
 • toegang tot de online Beeldtaaltraining t.w.v. € 395,- (22 video’s met downloadbare samenvattingen en oefeningen)
 • Gerichte oefeningen, met als doel je kunst sterker te maken
 • Theoretische achtergrondinformatie
 • Een persoonlijke Kunst Toolkit:  alle materialen, checklists, werkbladen, vragenlijsten die nodig zijn voor jouw persoonlijke traject

Natuurlijk kun je het ook alleen doen…

Dat heb ik ook gedaan en ik weet hoeveel tijd dat kost. Bij mij was dat ruim 20 jaar. Het programma dat ik heb gemaakt om jou te ontwikkelen tot een zelfverzekerd kunstenaar, is uniek in Nederland. Zelfs op de kunstacademie leer je niet zo enorm veel in zo’n korte tijd!

Je moet dit traject niet gaan doen als je net bent begonnen met het maken van kunst, of als je verwacht dat ik je technieken als schilderen of boetseren ga leren, want dat doe ik niet. Maar als je kunst ziet als veel méér dan een leuke hobby en je wilt je serieus verder ontwikkelen in de kunst, dan ben je van harte uitgenodigd om je in te schrijven voor dit persoonlijke traject. Ik doe er alles aan om je supersnel te laten groeien!

Neem nu het besluit je kunstpraktijk goed aan te pakken!

Kampioenen doen het nooit alleen: ze hebben allemaal een coach, die ze helpt hun grenzen te doorbreken en boven hun eigen verwachtingen uit te stijgen. Iemand die door hun smoesjes heen prikt en die voor veel tijdsbesparing zorgt (en tijd krijg je nooit meer terug!). Het is heel fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt als je beter in wilt worden in je kunstpraktijk, en je zo frustratie en onduidelijkheid bespaart. Waarom zou je alles zelf willen doen, als je daardoor maar heel langzaam vooruitgang boekt? Gun jezelf een veel snellere groeispurt!

Doen

Wat heel belangrijk is: je moet het wel DOEN! Ook als het soms tegenzit. Je gaat niet vanzelf zo snel vooruit. Ik geef je alle mogelijke middelen om een flinke stap vooruit te maken met je kunst, maar je moet toch echt zelf actie ondernemen, anders gebeurt er niets! Zwemmen leer je niet uit een boekje, dat leer je alleen door te oefenen in het water. Zo werkt het met kunst ook. Voor een echte, blijvende verandering moet je tijd en inspanning leveren. Ik beloof je dat het de investering meer dan waard is!

Dit persoonlijke traject gaat veel voor je veranderen! Je kunt het voor maar € 1250,- volgen! (of 3 x € 425,-). Wat houdt je nog tegen?

Wie moet jou toestemming geven?

Je vindt de investering misschien veel geld. Dat klopt. Je hoeft deze investering in jezelf natuurlijk niet te doen. Maar zeg eens eerlijk: word je daar een leuker en tevredener mens door? En als je het traject wél zou volgen? Nou dan! Ik help je vaardigheden te ontwikkelen, waarmee je zekerder van jezelf wordt en niet meer afhankelijk bent van het oordeel van anderen. Ik leer je om je eigen kunstcoach te worden! Je investeert een bedrag in jezelf, waarvoor je anders misschien een stedentripje zou maken. Wat vind je belangrijker, en wat heeft meer impact op je leven? Wanneer kies je voor jezelf?

Is het iets voor jou?

Als je nog twijfelt of dit traject iets voor jou is en of jij er wel genoeg uit kunt halen, kun je eerst een gratis kunstcoachsessie bij me aanvragen. Dan heb je een half uur, waarin je me alles kunt vragen wat je wilt. Ik zal dan ook eerlijk aangeven of ik denk dat jij baat kunt hebben bij het Persoonlijk Kunstcoachtraject. Geloof me, ik wil het beste voor jou en ik heb niets aan ontevreden klanten. Misschien raad ik je aan eerst je techniek te ontwikkelen en later bij me terug te komen. Leg je vragen aan me voor; samen komen we er wel uit!

Een gratis kunstcoachsessie kun je aanvragen op https://kunstacademie-online.nl/gratis/gratis-kunstcoachsessie/.

Hoe lang duurt het traject?

Ik kan niet in jouw agenda kijken. Ideaal gesproken zou dit traject een half jaar duren, maar misschien heb jij ook nog een onregelmatige baan naast je kunst, of zijn er omstandigheden waardoor je elke week maar beperkt tijd hebt. Dan kunnen we het tempo vertragen tot een jaar. Of misschien zwem je juist in de tijd en wil je snel groeien; dan kunnen we drie of vier maanden plannen. We stellen het tijdspad in overleg tijdens de eerste bijeenkomst vast. Een jaar is wel het maximum.

Echt persoonlijk

Dit traject heeft een heel persoonlijke invalshoek. In de kunst zijn zóveel verschillende paden die je kunt bewandelen! Elke kunstenaar heeft zijn of haar eigen smaak, voorkeuren, geschiedenis en dromen; het is onmogelijk iedereen over één kam te scheren. Je stelt in dit traject je eigen ambities op en ik bied je uit al mijn kennis precies díe elementen die jou kunnen helpen om die ambitie te verwezenlijken. En geloof me, die kennis is breed en veelzijdig. Je zal versteld staan van het aantal eye-openers!