Kunst Krachttraining Gouderak

Ontdek hoe je eenvoudig je werk kunt ontwikkelen naar topkunst,
4x online via Skype met 2 livedagen in Gouderak.

Kunst Krachttraining

Ben je toe aan een grote sprong in je ontwikkeling? Dan is de Kunst Krachttraining echt iets voor jou!

Herken je dit?

 • Je maakt al een tijd met veel plezier kunst, maar je zit vol twijfels over je talent
 • Je vindt het heel lastig om je eigen werk kritisch te bekijken en je weet eigenlijk niet precies wanneer het ‘goed’ of ‘af’ is
 • Je merkt dat je het vaak uitstelt om aan je kunst te werken
 • Je zou veel meer willen durven in je kunst!
 • Je wil in je kunstenaarschap graag naar een hoger niveau, maar je weet niet hoe je dat zou moeten aanpakken

Stel je voor… hoe het zou zijn als je precies wist waarop je moest letten bij het maken van jouw kunst om helemaal tevreden te zijn. Om van ‘gewoon leuke’ kunst naar ‘heel bijzondere’ kunst te gaan. Als je zeker genoeg over je kunst was om zonder terughoudendheid te exposeren. Als je overtuigd was van de waarde van je werk en daar vrijuit over kon praten. Met andere woorden, als je de regie in eigen handen had en met veel meer plezier en zelfvertrouwen aan je kunst kon werken!

Neem dan nu een besluit!

Speciaal voor jou heb ik de ‘Kunst Krachttraining’ ontworpen, waarin ik de kennis over het maken van kunst met je deel die ik in de afgelopen 20 jaar heb opgedaan. Dat scheelt jou enorm veel tijd! In deze training leer je geen technieken (zoals schilderen, boetseren, illustreren of borduren); in de Kunst Krachttraining ga ik ervan uit dat je jouw techniek al redelijk beheerst, maar dat je juist grip wilt krijgen op de ‘beeldende taal’ en het creatieve proces, zodat je jouw ideeën heel effectief kunt verbeelden en blij bent met wat je maakt. Of je twee- of driedimensionaal werkt maakt niet uit. Ook als je alleen in je vrije tijd met kunst bezig wil zijn, geen ‘echte’ kunstenaar wil worden maar wél wil groeien in je kunst, is dit een geschikte training voor je. Deze krachtige kunsttraining is uniek in Nederland!

Met de Kunst Krachttraining werk je in ongeveer twee maanden toe naar meesterschap over je kunst. De training bestaat uit:

 • 4 groeps skype-sessies van ongeveer 2 uur, waarin je de basis legt voor een creatievere en authentieke kijk op jouw kunst
 • veel videomateriaal, waarin ik onder andere super waardevolle kennis over beeldtaal met je deel
 • oefeningen en opdrachten om thuis te doen
 • 2 live trainingsdagen van 5,5 uur, waarin je feedback op je werk krijgt. We kijken intensief naar jouw kunst en je krijgt veel tips om je eigen werk zo objectief mogelijk te kunnen observeren, zodat je zelf goed kunt zien wat je werk nog zou kunnen versterken. Daarnaast doe je oefeningen om je kennis in de praktijk te ervaren én krijg je meer creatief zelfvertrouwen!

 

We werken in een kleine groep (ongeveer 6 deelnemers). Van elkaar leer je net zoveel als van mij!

 

Resultaat

Het resultaat na het volgen van de drie onderwerpen, die samen de Kunst Krachttraining vormen:

1: Jouw succescriteria

Je kent nu de factoren die ervoor zorgen dat je tevreden bent over jouw kunst, zodat je precies weet in welke richting je je kunt ontwikkelen en je heel gemakkelijk duidelijke keuzes kunt maken in het creatieve werkproces.

2: Ken je beeldtaal

Je wordt steeds beter in het ‘spreken van beeldtaal’. Je kunt je ideeën omzetten in beelden; je weet precies waar je op moet letten. Je kent de effecten van verschillende compositievormen of het kiezen van geschikte kleuren of contrasten. Je kent veel tips & tricks over hoe je naar je werk kunt kijken, zodat je in één oogopslag ziet hoe je je werk nog kunt verbeteren en wanneer het af is. Dat werkt zoveel prettiger!

3: Vergroot je creatief zelfvertrouwen

Je ontwikkelt meer lef en zelfvertrouwen, waardoor kritische opmerkingen van anderen over jouw kunst je niet meer persoonlijk raken en je met veel plezier creatief bezig kunt zijn. Geen uitstelgedrag of keuzestress meer!

Ik begeleid je in ongeveer twee maanden door het hele creatieve proces naar een topkunstwerk, van idee tot eindwerkstuk.

De training is eerst vier keer online via Skype: op de maandagavonden 19 en 26 september en 3 en 10 oktober, gevolgd door twee livedagen op de zaterdagen 5 november en 10 december  in Gouderak. De groep blijft klein, zodat we zowel online als live de ruimte en genoeg tijd hebben.

Deze Kunst Krachttraining vraagt, behalve je tijd en inzet, een investering van slechts € 550,- (of 2 x € 285,-). Daarvoor krijg je:

 • 4 groeps skype-sessies van 2 uur, waarin je de basis legt voor een creatievere en authentieke kijk op jouw kunst
 • videomateriaal, waarin ik onder andere super waardevolle kennis over de belangrijkste aspecten uit de beeldtaal met je deel
 • oefeningen en opdrachten om thuis te doen
 • 2 live trainingsdagen van 5,5 uur, waarin je feedback op je werk krijgt. We kijken intensief naar jouw kunst en je krijgt veel tips om je eigen werk zo objectief mogelijk te kunnen observeren, zodat je zelf goed kunt zien wat je werk nog zou kunnen versterken. Daarnaast doe je oefeningen om je kennis in de praktijk te ervaren en krijg je meer creatief zelfvertrouwen

 

Let op: de skype-bijeenkomsten zijn meestal met één week tussenruimte. In die week krijg je oefeningen als ‘huiswerk’, waar je wel wat tijd voor moet vrijmaken om het beste resultaat uit de training te halen! Houd daar rekening mee!

 

Extra’s:

 • thee, koffie, koekjes en fruit op de livedagen
 • alle achtergrondinformatie en theorie ook via de mail op schrift
 • video-materiaal over beeldende middelen
 • kijk-hulpjes, checklists, werkbladen en vragenlijsten die heel handig zijn in je kunstpraktijk!

Dit zeggen anderen:

Tina: “Ik heb genoten van de training. Ik zat vast op hoe ik verder moest: ik had niet zoveel behoefte om mijn techniek verder te verbeteren, maar wel om interessantere kunst te maken. Ik heb vooral geleerd om op andere manieren naar mijn eigen ideeën te gaan kijken. Je hebt naast een grote kennis van kunst (die wel meer mensen hebben) heel goede didactische vaardigheden. Die combi is een stuk zeldzamer.”

Marjan: “Bedankt voor de leerzame cursus! Waardevol en fijne handvatten om me verder te ontwikkelen.”

Vera: “Ik ben zo blij dat ik mijzelf heb aangemeld voor jouw Kunst Krachttraining. Ik leer elke keer al zoveel en we zijn nog maar net begonnen! Ik smul van de lessen. Heel fijn dat de inhoud van de lessen zo gedoseerd op mij wordt losgelaten, dan verdwaal ik niet in alle mogelijke oefeningen en opties. Dat was een beetje mijn valkuil met jouw boek (keuzestress), maar nu heb ik een richtsnoer om er gerichter in te lezen, heerlijk!”

Anne: “Ik heb de training heel fijn gevonden. Heel goed opgezet van begin tot eind. Je bent een enthousiaste begeleider en een goede docent, en heel duidelijk en respectvol in wat je zegt. Erg fijn dat ik ook tussendoor per mail dingen aan je kon vragen en dat je steeds zo snel en enthousiast reageerde en goede tips en ideeën aandroeg. Die openheid vind ik heel plezierig, en ook je benaderbaarheid (in tegenstelling tot de goden op de kunstacademie) – je bent gewoon een fijn en open mens! Mijn grootste probleem was dat ik mijn eigen werk niet goed kon beoordelen, en ik wist ook niet goed hoe ik verder moest en hoe ik samenhang in mijn werk kon creëren. Het meest waardevolle is dat ik nu kan accepteren dat ik maak wat ik maak. En dat ik er ‘objectiever’ naar kan kijken. Dat mijn manier van werken oké is èn dat ik in de loop van de training handvatten heb gekregen hoe ik naar een intuïtief begin kan kijken en daarmee op een samenhangende manier verder werken.”

Willem: “Wat ik mooi vind: door de goede vraagstelling van jou in het ‘huiswerk’ word je tot nadenken gezet over je onderwerpkeuze. En ik merk dat er onbewust veel meer achter zit waarom ik mijn onderwerp heb gekozen. Al mooi van je manier van benaderen dat dit naar boven komt. Aankomende tijd probeer ik om meer dat gevoel ook te kunnen laten zien in mijn kunst. Dat komt vast en zeker goed. Ik voel dat ik in goede handen ben bij jou.”

Cora: “Wat een waardevolle cursus geef je! Door essentiële vragen laat je me tot de kern komen, en dat vertaal ik door in mijn kunst. Dat mag gezien worden door iedereen. Heel erg bedankt!”

Natuurlijk kun je ook alleen op onderzoek uitgaan…

… dat heb ik ook gedaan en dat heeft me ruim 20 jaar tijd gekost. Ik heb gezocht naar een programma zoals Kunst Krachttraining, maar heb het nergens gevonden. Cursussen in het leren van technieken zijn er in overvloed, maar de training die ik je aanbied om je te ontwikkelen tot een zelfverzekerd kunstenaar is uniek!

Als je het maken van kunst ziet als iets wat je gewoon af en toe voor de lol doet en waar je verder geen waarde aan hecht, dan is deze training niets voor jou. Maar als je echt plezier hebt in het maken van kunst en er graag beter in wil worden, dan nodig ik je van harte uit om geen tijd meer te verspillen en je in te schrijven voor de eerstvolgende Kunst Krachttraining. Ik help je supersnel vooruit!

Waar wacht je nog op?

Alle kampioenen hebben een trainer en een coach. Of denk je dat de Oranje voetbal-Leeuwinnen zonder hulp net zover waren gekomen? Het is heel gebruikelijk om je te laten coachen als je ergens verder in wilt komen of beter in wilt worden. Waarom zelf jaren ploeteren en toch maar langzaam vooruitgang boeken, als je met een beetje hulp snel grote sprongen kunt maken? Gun jezelf die groeispurt!

Doen

Maar let op: je moet het wel DOEN! Het gaat niet vanzelf. Ik geef je alle middelen om een grote kunststap vooruit te maken, maar pas als je zelf actie onderneemt gebeurt er ook echt wat! Door alleen de trainingen bij te wonen krijg je wel meer inzicht, maar realiseer je dat je voor een echte, blijvende verandering tijd en inspanning moet leveren. Ik beloof je dat het de investering meer dan waard is!

Eigenlijk is deze training onbetaalbaar, omdat er veel voor je zal veranderen. Toch kun je hem voor maar € 550,- volgen! (of 2 x € 285,-).
Wat houdt je nog tegen? 

De volgende Kunst Krachttraining begint niet eerder dan in 2023; de plaats is nog onbekend. Als je interesse hebt, stuur me dan een mailtje op kunstacademieonline@gmail.com, dan houd ik je op de hoogte.

Heb je toch nog vragen? Mail me dan op kunstacademieonline@gmail.com.