Kunst Krachttraining in Drukkerijmuseum Meppel

In drie maanden naar een topkunstwerk
dat je in Drukkerijmuseum Meppel mag exposeren!

Kunst Krachttraining in Drukkerijmuseum Meppel

Heb je genoeg van alleen maar ‘lekker voor jezelf bezig zijn’ met kunst? Ben je toe aan een grote sprong in je ontwikkeling? Dan is de Kunst Krachttraining echt iets voor jou!

Herken je dit?

 • Je maakt al een tijd met veel plezier kunst, maar je zit vol twijfels over je talent
 • Je vindt het heel lastig om je eigen werk kritisch te bekijken en je weet eigenlijk niet precies wanneer het ‘goed’ of ‘af’ is
 • Je merkt dat je het vaak uitstelt om aan je kunst te werken
 • Je zou veel meer willen durven in je kunst!
 • Je wil in je kunstenaarschap graag naar een hoger niveau, maar je weet niet hoe je dat zou moeten aanpakken

Hoe zou het voor je zijn als je precies wist waarop je moest letten bij het maken van jouw kunst om helemaal tevreden te zijn? Om van ‘gewoon leuke’ kunst naar ‘heel bijzondere’ kunst te gaan? Als je zeker genoeg over je kunst was om zonder terughoudendheid te exposeren? Als je overtuigd was van de waarde van je werk en daar vrijuit over kon praten? Met andere woorden, als je de regie in eigen handen had en met veel meer plezier en zelfvertrouwen aan je kunst kon werken?

Neem dan nu een besluit!

Speciaal voor jou heb ik de ‘Kunst Krachttraining’ ontworpen, waarin ik de kennis over het maken van kunst met je deel die ik in de afgelopen 20 jaar heb opgedaan. Dat scheelt jou enorm veel tijd! In deze training leer je geen technieken (zoals schilderen, boetseren, illustreren of borduren); in de Kunst Krachttraining ga ik ervan uit dat je jouw techniek al redelijk beheerst, maar dat je juist grip wilt krijgen op de ‘beeldende taal’ en het creatieve proces, zodat je jouw ideeën heel effectief kunt verbeelden en blij bent met wat je maakt. Of je twee- of driedimensionaal werkt maakt niet uit. Ook als je alleen in je vrije tijd met kunst bezig wil zijn, geen ‘echte’ kunstenaar wil worden maar wél wil groeien in je kunst, is dit een geschikte training voor je. Deze krachtige kunsttraining is uniek in Nederland!

 

Met de Kunst Krachttraining werk je in ongeveer drie maanden (6 trainingsochtenden) toe naar meesterschap over je kunst. De training bestaat uit:

 • 5 live trainingsdagen van 3½ uur, waarin ik super waardevolle kennis met je deel en waarin  je oefeningen doet om die kennis in de praktijk te ervaren
 • 1 live feedbackochtend aan het eind van de training, waarin we intensief naar jouw kunst kijken en waarin je veel tips krijgt om je eigen werk zo objectief mogelijk te kunnen observeren, zodat je zelf goed kunt zien wat je werk nog zou kunnen versterken
 • oefeningen en opdrachten om thuis te doen

 

We werken in een kleine groep. Van elkaar leer je net zoveel als van mij!

Resultaat

Het resultaat na het volgen van de drie onderwerpen, die samen de Kunst Krachttraining Basic vormen:

1: Jouw succescriteria

Je kent nu de factoren die ervoor zorgen dat je tevreden bent over jouw kunst, zodat je precies weet in welke richting je je kunt ontwikkelen en je heel gemakkelijk duidelijke keuzes kunt maken in het creatieve werkproces.

2: Ken je beeldtaal

Je wordt een expert in het ‘spreken van beeldtaal’. Je kunt je ideeën omzetten in beelden; je weet precies waar je op moet letten. Je draait je hand niet meer om voor het bepalen van de juiste compositie of het kiezen van geschikte kleuren of contrasten. Je kent veel tips & tricks over hoe je naar je werk kunt kijken, zodat je in één oogopslag ziet hoe je je werk nog kunt verbeteren en wanneer het af is. Dat werkt zoveel prettiger!

3: Vergroot je creatief zelfvertrouwen

Je ontwikkelt meer lef en zelfvertrouwen, waardoor kritische opmerkingen van anderen over jouw kunst je niet meer persoonlijk raken en je met veel plezier creatief bezig kunt zijn. Geen uitstelgedrag of keuzestress meer!

Ik begeleid je in drie maanden door het hele creatieve proces naar een topkunstwerk, van ontwerp tot eindwerkstuk. De museumcollectie van Drukkerijmuseum Meppel gebruik je als inspiratiebron. Je mag het werk ook in het museum exposeren! 

De training begint op vrijdagochtend 13 december 2019 in Drukkerijmuseum Meppel. De overige data in 2020 zijn 10 en 24 januari, 7 en 21 februari en 6 maart.

De Kunst Krachttraining vraagt een investering van slechts € 430,- (of 2 x € 225,-). Daarvoor krijg je:

 • 5 live trainingsochtenden van 9.30 – 13.00 uur (vrijdag 13 dec 2019, 10 en 24 jan 2020, 7 en 21 febr 2020)
 • 1 live feedbackochtenddag (vrijdag 6 maart 2020)
 • oefeningen en opdrachten om thuis te doen

 

Speciale extra’s bij deze training in Drukkerijmuseum Meppel:

 • thee, koffie, koekjes en fruit
 • een syllabus met achtergrondinformatie en theorie
 • expositiemogelijkheid van je gemaakte werk in Drukkerijmuseum Meppel
 • kijk-hulpjes, checklists, werkbladen en vragenlijsten die heel handig zijn in je kunstpraktijk!

Dit zeggen anderen:

Chantal: “Dank je wel voor de vele sleutels die je me gaf om creatief te zijn!”

Ingrid: “Voor mezelf vind ik het interessant om verder te onderzoeken hoe ik tegen ´kunstenaarschap´ aankeek en aan wil kijken. Het is mij duidelijk geworden dat door tijd en energie te investeren, dingen uit te proberen, technieken te leren en toe te passen en gewoon maar te blijven DOEN, de mooiste kunstwerken ontstaan. En dat ik niet moet presteren, maar er gewoon lol in mag hebben! Ik zou iedereen aanraden om met jou te gaan werken als ze méér inhoudelijke kennis willen opdoen en diepgang in hun eigen creaties willen brengen. En omdat je een prettige, inspirerende en motiverende lerares bent, die mensen in hun waarde laat en zichzelf met hun creativiteit laat ontdekken!”

Natuurlijk kun je ook alleen op onderzoek uitgaan…

Dat heb ik ook gedaan en dat heeft me ruim 20 jaar tijd gekost. Ik heb gezocht naar een programma zoals Kunst Krachttraining, maar heb het nergens gevonden. Cursussen in het leren van technieken zijn er in overvloed, maar de training die ik je aanbied om je te ontwikkelen tot een zelfverzekerd kunstenaar is uniek!

Als je het maken van kunst ziet als iets wat je gewoon af en toe voor de lol doet en waar je verder geen waarde aan hecht, dan is deze training niets voor jou. Maar als je echt plezier hebt in het maken van kunst en er graag beter in wil worden, dan nodig ik je van harte uit om geen tijd meer te verspillen en je in te schrijven voor de eerstvolgende Kunst Krachttraining. Ik help je supersnel vooruit!

Waar wacht je nog op?

Alle kampioenen hebben een trainer en een coach. Of denk je dat de Oranje voetbal-Leeuwinnen zonder hulp net zover waren gekomen? Het is heel gebruikelijk om je te laten coachen als je ergens verder in wilt komen of beter in wilt worden. Waarom zelf jaren ploeteren en toch maar langzaam vooruitgang boeken, als je met een beetje hulp snel grote sprongen kunt maken? Gun jezelf die groeispurt!

Doen

Maar let op: je moet het wel DOEN! Het gaat niet vanzelf. Ik geef je alle middelen om een grote kunststap vooruit te maken, maar pas als je zelf actie onderneemt gebeurt er ook echt wat! Door alleen de trainingen bij te wonen krijg je wel meer inzicht, maar realiseer je dat je voor een echte, blijvende verandering tijd en inspanning moet leveren. Ik beloof je dat het de investering meer dan waard is!

Eigenlijk is deze training onbetaalbaar, omdat er veel voor je zal veranderen. Toch kun je hem voor maar € 430,- volgen! (of 2 x € 225,-)
Wat houdt je nog tegen?

Heb je toch nog vragen? Mail me dan op kunstacademieonline@gmail.com.