Vierdaagse training:

Jouw Ongekende Tekentalent

Je kunt beter tekenen dan je ooit hebt gedacht.

De volgende training: maandag 29 april t/m donderdag 2 mei 2024 in Hoevelaken  

Jouw Ongekende Tekentalent

Lukt het je niet om te tekenen wat je ziet?

Je snapt er niets van. Jouw schetsen kloppen gewoon vaak niet. Je ziet het onderwerp letterlijk voor je, maar je krijgt het ‘krukkig’ op papier.

Verhoudingen, richtingen kloppen niet. Zo moeilijk kan het toch niet zijn? Je ziet filmpjes op internet waar kunstenaars in een paar lijnen iets heel raak neerzetten.

Wat gaat er bij jou steeds mis?

 

 

Herken je dit?

 • Als je iets real-life natekent, kloppen er veel onderdelen niet
 • Je kunt best een beetje tekenen, maar toch krijg je het vaak niet voor elkaar iets treffend neer te zetten. Je twijfelt aan je tekentalent
 • Je twijfelt of je ooit (beter) kunt leren tekenen
 • Ook al oefen je veel, het gaat niet beter. Daar baal je van
 • Je zou zo graag ergens gaan zitten, je schetsboekje pakken en dat wat je ziet natekenen, maar je krijgt het niet voor elkaar
 • Dezelfde dingen mislukken steeds of zien er steeds hetzelfde uit
 • Kortom: je tekenvaardigheid laat te wensen over

 

Ontdek in de training ‘Jouw Ongekende Tekentalent’ hoe je kijkt én tekent als een kunstenaar

Het geheim van tekenvaardigheid zit in het leren kijken als een kunstenaar.

Na de training ‘Jouw Ongekende Tekentalent’ snap je hoe je op een kunstenaarsmanier naar je onderwerp kunt kijken, zodat het je wél lukt een lijkende schets te maken. Je maakt je allerlei technieken eigen om dit te bereiken.

Je kunt de werkelijkheid met nieuwe ogen zien en kloppend op papier zetten.

In deze training werk je in vier dagen toe naar een veel professionelere tekenvaardigheid.

 

Ontdek jouw échte tekentalent

De training ‘Jouw Ongekende Tekentalent’ is echt iets voor jou, als je nog niet tevreden bent over je schets- en tekenvaardigheid en dat graag wilt verbeteren.

Je tekenniveau is daarbij niet belangrijk; iedereen krijgt begeleiding op zijn/haar eigen niveau, van beginner tot gevorderd tekenaar. En íedereen gaat met sprongen vooruit.

De training bestaat uit:

 • 4 live trainingsdagen van 10.00 – 15.30 uur
 • Een syllabus
 • Een set teken- en hulpmaterialen
 • Elke dag koffie, thee, water, fruit, koekjes en een heerlijke lunch

 

Data: maandag 29 april t/m donderdag 2 mei 2024

Locatie: Kunstcentrum Collage in Hoevelaken. Maak er een creatieve mini-vakantie van!

We werken in een kleine groep. De training gaat door als er minimaal 9 en maximaal 14 deelnemers zijn. 

Resultaat

Het resultaat na het volgen van deze training:

 • Je kunt gewoon tekenen wat je ziet, en het lijkt ook echt op het onderwerp
 • Je geniet weer volop van tekenen
 • Je hebt ineens dóór hoe tekenen werkt, hoe je moet kijken om de juiste lijn te treffen
 • Je bent super tevreden over je tekeningen! Als een schets toch niet helemaal naar je zin is, zie je snel waar dat aan ligt en kun je het makkelijk verhelpen. Hierdoor krijg je meer creatief zelfvertrouwen.
 • Je schakelt zonder problemen over naar een andere manier van kijken, waardoor je veel beter ziet hoe vormen er werkelijk uitzien. Je tekent ze dan ook beter
 • Je kent alle manieren om je hersenen in de kunstenaars-stand te krijgen en je snapt de manier waarop een kunstenaar ‘kopieert’ en tekent wat hij voor zich ziet
 • Je weet hoe je de negatieve ruimtes in je voordeel kunt gebruiken en je kunt verhoudingen goed inschatten

 

Kimon Nicolaïdes heeft in de jaren ’40 een tekenmethode voor kunstenaars ontwikkeld. Betty Edwards is op deze methode doorgegaan in de jaren ’70 en ’80. Ook met haar methode leer je professioneel tekenen. Deze twee methodes vormen de basis van deze tekentraining.

Het mooie is: deze positieve verandering is blijvend. Je hebt er de rest van je leven plezier van!

 

De training begint op maandag 29 april om 10.00 uur. We werken 4 dagen lang 5 uur per dag, met een half uur lunchpauze en tussendoor een korte koffie- of theepauze. Om ongeveer 15.30 uur zijn we klaar (of misschien iets later), en heb je tijd om ‘s middags iets voor jezelf te doen óf zelf verder te oefenen met tekenen. Donderdag 2 mei rond 15.30 – 16.00 uur is de training afgelopen.  

Jouw investering voor het vierdaagse programma is slechts € 595,00 (een aanbetaling van € 100,- bij inschrijving en het restbedrag 2 weken voor aanvang van de training). Daarvoor krijg je:

 • 4 live trainingsdagen van 10.00 – 15.30 uur
 • Een syllabus
 • Een set teken- en hulpmaterialen
 • Elke dag koffie, thee en een heerlijke lunch

(Wil je in de buurt blijven overnachten? Zoek dan zelf een hotel of B&B.)

Dit zeggen anderen:

“Hoe fijn jezelf te verbazen, wat je kan leren en doen… met anders kijken! Heerlijk gevoel van mooie verrassing! Een intensieve week van prettig hard werken, van Flow-ervaring met een hoofdletter. Helemaal in het Nu! Ontspannen lessen van jou, duidelijk, mooie opbouw, jouw humor en vrolijke lach. Genoten van de gezelligheid, lekkere lunch en versnaperingen tussendoor… waar we zelf nauwelijks tijd voor namen…zo hard aan ’t werk. 

Onze verwachtingen overtroffen in wat we hoopten te leren. Duidelijke stappen in ontwikkelen van deze andere manier van kijken en uiteindelijke tekenresultaten kunnen maken. Ons rechterbrein ontdekt! Geïnspireerd om verder te gaan, verder te trainen en te genieten van het proces. Een aanrader voor ieder, en zeker ook om zoals wij deden samen te gaan en er eigenlijk wel een ‘feestweekje’ van te maken, een leerzaam ontspannen weekje samen weg!” (Hennie en Peter)

In zijn geheel hebben de vier dagen me energie gegeven om mijn ‘slapende tekenactiviteit’ weer meer en bewuster aandacht te geven. Dus straks zit ik lekker met potlood en papier buiten. Met eenvoudige oefeningen en op een snelle manier realiseer je verbeteringen in je eigen tekenen. Het maakte mij losser van het voorwerp. Tekenniveau is daarbij niet interessant. Haha, je hoeft tegen niemand op te boksen. Ik heb veel geleerd in vier dagen en geen angst meer om toch maar eens meer met het zelfportret te gaan doen. Je bent helder, duidelijk, gewoon lekker echt door zee.” (Els)

“Ik vind het echt ver-bijs-terend wat ik in vier dagen heb geleerd! Met ongeloof kijk naar mijn eigen tekeningen, heb ik dat getekend? Verwachtingen overtroffen. Trots en heel blij met de resultaten.” (Ria)

“Wat een mooi en leerzame tijd is het geweest! Ik heb veel geleerd en genoten van de opdrachten. Het is moeilijk om aan buitenstaanders ‘even’ uit te leggen hoe leuk ’t was, wat we dan weer moesten doen en wat ’t uiteindelijk betekent! Voor mij persoonlijk betekende het dat ik veel nieuwe inzichten heb gekregen in m’n eigen tekenwerk en steun en vertrouwen gevonden om mijn doel waar te gaan maken. Heel erg bedankt voor alles!” (Donna)

“Het genoegen was wederzijds. Ik vond deze 4 dagen er even tussenuit en me voornamelijk concentreren op het tekenen superfijn. Het heeft me gesterkt in mijn wens om ‘no matter what’ het wiel draaiende te houden en naast het schilderen ook zoveel mogelijk weer te gaan tekenen.” (Mieke)

Alleen oefenen helpt niet…

Natuurlijk kun je wel iets beter gaan tekenen door gewoon veel te oefenen. Maar door veel te oefenen, ga je niet anders kijken. En dat is het bijzondere van deze training: je gaat als een kunstenaar kijken en daardoor zullen je tekenprestaties in één keer enorm verbeteren. Daar doe je zonder deze training zeker 10 jaar over, en met veel meer frustraties.

Eigenlijk is deze training onbetaalbaar; er zal veel voor je veranderen. Je kunt hem voor € 595,- volgen! Wat houdt je nog tegen?

Heb je toch nog vragen? Mail me dan op kunstacademieonline@gmail.com.

Waar wacht je nog op?

Je vindt de investering misschien veel geld. Je hoeft deze investering in jezelf natuurlijk niet te doen. Maar zeg eens eerlijk: word je daar een leuker en tevredener mens door? En als je de training wél zou volgen? Nou dan! Ik help je vaardigheden te ontwikkelen, waarmee je veel beter leert kijken en zekerder van jezelf wordt op kunstgebied. Ik wil je écht verder helpen!

Waarom zelf jaren ploeteren en toch maar heel langzaam vooruitgang boeken, als je met een beetje hulp snel grote sprongen kunt maken? Gun jezelf die groeispurt! Schrijf je dus snel in voor deze 4-daagse tekentraining.