Fomule 1 Kunst jaartraject

Ontwikkel jezelf naar jouw topkunst!

Groepstraject van een jaar met een combinatie van livedagen, online groepsbijeenkomsten en online persoonlijke coachsessies 

Het volgende Formule 1 Kunst jaartraject gaat van start in januari 2025. Je kunt je alvast inschrijven!

Formule 1 Kunst is het jaarprogramma van Kunstacademie-online, waarover ik super enthousiast ben. Het heeft alles in zich wat ik de afgelopen 20 jaar heb ontwikkeld om jou als kunstenaar te helpen zo snel mogelijk te groeien naar jouw beste werk.

Dit ben jij:

 • Je hebt veel ambitie met je kunst, maar het komt er niet uit zoals je wilt (en je weet niet hoe je dat kunt veranderen)
 • Je weet eigenlijk niet goed wat nou echt bij jou past, welke kunst je het liefst wilt maken. Er is zoveel mogelijk!
 • Je wilt je werk graag naar een hoger niveau tillen, maar je weet niet hoe je dat moet aanpakken
 • Je merkt dat je het vaak uitstelt om aan je kunst te werken, terwijl je kunst maken toch echt heerlijk vindt
 • Je maakt al een tijdlang kunst, maar je  twijfelt vaak over je talent – ben je wel goed genoeg om jezelf kunstenaar te noemen? Zit de wereld wel op jou te wachten?
 • Je weet niet precies wanneer je werk ‘goed’ of ‘af’ is; je zou willen dat je dat zelf zou kunnen beoordelen
 • Je wilt meer naar buiten treden met je kunst, exposeren en/of verkopen, maar hoe doe je dat?
 • Je zou veel meer willen durven in je kunst!

Stel je voor… hoe het zou zijn als je precies wist waarop je moest letten bij het maken van jouw kunst om helemaal tevreden te zijn. Om van ‘gewoon leuke’ kunst naar ‘heel bijzondere en eigen’ kunst te gaan. Als je zeker genoeg over je kunst was om zonder terughoudendheid te exposeren of verkopen. Als je overtuigd was van de waarde van je werk en daar vrijuit over kon praten. Met andere woorden, als je de regie in eigen handen had en met veel meer plezier en zelfvertrouwen aan je kunst kon werken!

Neem dan nu een besluit!

Speciaal voor jou heb ik ‘Formule 1 Kunst’ ontworpen, een jaartraject waarin ik de kennis over het maken van kunst met je deel die ik in de afgelopen 20 jaar heb opgedaan. Dat scheelt jou enorm veel tijd! In deze training leer je geen technieken (zoals schilderen, boetseren, illustreren of borduren); in Formule 1 Kunst ga ik ervan uit dat je jouw techniek al (redelijk tot goed) beheerst, maar dat je juist grip wilt krijgen op de ‘beeldende taal’ en het creatieve proces, zodat je jouw ideeën heel effectief kunt verbeelden en je zekerder voelt in het kunstenaarschap. Of je twee- of driedimensionaal werkt maakt niet uit. Deze krachtige kunsttraining is uniek in Nederland!

Met Formule 1 Kunst werk je in een jaar toe naar regie over je over je kunst en jouw creatieve proces. Het traject bestaat uit:

 • 6 livedagen op zaterdag (in Hoevelaken) met veel feedback en oefeningen om je kennis in de praktijk te ervaren. Je krijgt handvatten om je eigen werk zo objectief mogelijk te kunnen observeren, zodat je zelf goed kunt zien wat je werk nog zou kunnen versterken
 • 6 online bijeenkomsten van minimaal een uur met plaats voor vraag & antwoord en theoretische achtergronden
 • 4 persoonlijke online coachsessies van een uur
 • het hele jaar mail- of appcontact mogelijk voor snelle tussendoorvragen, feedback of tips

We werken in een kleine groep (4 tot 6 deelnemers). Van elkaar leer je net zoveel als van mij!

 

Resultaat

Na dit super waardevolle jaar:

 • Heb je volop creatief zelfvertrouwen en een kunstenaarsmindset
 • Is jouw artistieke stem veel duidelijker geworden (en je weet hoe je die zelf verder kunt ontwikkelen)
 • Denk je creatiever dan ooit, waardoor je werk steeds bijzonderder wordt
 • ‘Spreek’ je vloeiend beeldtaal, waardoor je kunst meer zeggingskracht heeft
 • Weet je hoe je jouw kunstontwikkeling kunt sturen naar (nog) meer professionaliteit
 • Kun je jezelf coachen naar nieuwe groei
 • Weet je hoe je uitstelgedrag en onzekerheid kunt aanpakken
 • Werk je tevreden, ontspannen en doelgericht aan je kunst

Je kent de factoren die ervoor zorgen dat je tevreden bent over jouw kunst, zodat je precies weet in welke richting je je kunt ontwikkelen en je heel gemakkelijk duidelijke keuzes kunt maken in het creatieve werkproces.

Je wordt steeds beter in het ‘spreken van beeldtaal’. Je kunt je ideeën omzetten in beelden; je weet precies waar je op moet letten. Je kent de effecten van verschillende compositievormen of het kiezen van geschikte kleuren of contrasten. Je kent veel tips & tricks over hoe je naar je werk kunt kijken, zodat je in één oogopslag ziet hoe je je werk nog kunt verbeteren en wanneer het af is. Dat werkt zoveel prettiger!

Je ontwikkelt meer lef en zelfvertrouwen, waardoor kritische opmerkingen van anderen over jouw kunst je niet meer persoonlijk raken en je met veel plezier creatief bezig kunt zijn. Geen uitstelgedrag of keuzestress meer!

De groep blijft klein, zodat we zowel online als live de ruimte en tijd hebben voor persoonlijke aandacht, terwijl je toch de vruchten plukt van de groep.

Dit Formule 1 Kunst jaartraject vraagt, behalve je tijd en inzet, een investering van slechts € 2950,- (of 3 x € 995,-). Daarvoor krijg je:

 • 6 livedagen
 • 6 online groepsbijeenkomsten
 • 4 persoonlijke online coachsessies
 • oefeningen en opdrachten om thuis te doen

Bonus:

Twee jaar lang toegang tot de super waardevolle Beeldtaaltraining, met daarbij 6x per jaar een online zoom-bijeenkomst voor het stellen van vragen (dus 12x in totaal)

Extra’s:

 • thee, koffie, koekjes en fruit op de livedagen
 • alle achtergrondinformatie, theorie en oefeningen ook (via de mail) op schrift
 • kijk-hulpjes, checklists en vragenlijsten die heel handig zijn in je kunstpraktijk!

Dit zeggen anderen over de trainingen van Kunstacademie-online:

Wilma: “Wat heb ik veel geleerd! In dit jaar ben ik veel zekerder over mijn kunst geworden. Ik durf mezelf meer te laten zien, en dat komt mijn kunst ten goede. Als ik dit allemaal zelf had moeten uitvinden en uitzoeken, had me dat jaren gekost.”

Tina: “Ik heb genoten van de training. Ik zat vast op hoe ik verder moest: ik had niet zoveel behoefte om mijn techniek verder te verbeteren, maar wel om interessantere kunst te maken. Ik heb vooral geleerd om op andere manieren naar mijn eigen ideeën te gaan kijken. Je hebt naast een grote kennis van kunst (die wel meer mensen hebben) heel goede didactische vaardigheden. Die combi is een stuk zeldzamer.”

Marjan: “Bedankt voor de leerzame cursus! Waardevol en fijne handvatten om me verder te ontwikkelen.”

Vera: “Ik ben zo blij dat ik mijzelf heb aangemeld voor jouw Kunst Krachttraining. Ik leer elke keer al zoveel en we zijn nog maar net begonnen! Ik smul van de lessen. Heel fijn dat de inhoud van de lessen zo gedoseerd op mij wordt losgelaten, dan verdwaal ik niet in alle mogelijke oefeningen en opties. Dat was een beetje mijn valkuil met jouw boek (keuzestress), maar nu heb ik een richtsnoer om er gerichter in te lezen, heerlijk!”

Anne: “Ik heb de training heel fijn gevonden. Heel goed opgezet van begin tot eind. Je bent een enthousiaste begeleider en een goede docent, en heel duidelijk en respectvol in wat je zegt. Erg fijn dat ik ook tussendoor per mail dingen aan je kon vragen en dat je steeds zo snel en enthousiast reageerde en goede tips en ideeën aandroeg. Die openheid vind ik heel plezierig, en ook je benaderbaarheid (in tegenstelling tot de goden op de kunstacademie) – je bent gewoon een fijn en open mens! Mijn grootste probleem was dat ik mijn eigen werk niet goed kon beoordelen, en ik wist ook niet goed hoe ik verder moest en hoe ik samenhang in mijn werk kon creëren. Het meest waardevolle is dat ik nu kan accepteren dat ik maak wat ik maak. En dat ik er ‘objectiever’ naar kan kijken. Dat mijn manier van werken oké is èn dat ik in de loop van de training handvatten heb gekregen hoe ik naar een intuïtief begin kan kijken en daarmee op een samenhangende manier verder werken.”

Willem: “Wat ik mooi vind: door de goede vraagstelling van jou in het ‘huiswerk’ word je tot nadenken gezet over je onderwerpkeuze. En ik merk dat er onbewust veel meer achter zit waarom ik mijn onderwerp heb gekozen. Al mooi van je manier van benaderen dat dit naar boven komt. Aankomende tijd probeer ik om meer dat gevoel ook te kunnen laten zien in mijn kunst. Dat komt vast en zeker goed. Ik voel dat ik in goede handen ben bij jou.”

Cora: “Wat een waardevolle training geef je! Door essentiële vragen laat je me tot de kern komen, en dat vertaal ik door in mijn kunst. Dat mag gezien worden door iedereen. Heel erg bedankt!”

Natuurlijk kun je ook alleen op onderzoek uitgaan…

… dat heb ik ook gedaan en dat heeft me ruim 20 jaar tijd gekost. Ik heb gezocht naar een programma zoals Formule 1 Kunst, maar heb het nergens gevonden. Cursussen in het leren van technieken zijn er in overvloed, maar de training die ik je aanbied om je te ontwikkelen tot een zelfverzekerd kunstenaar is uniek!

Als je het maken van kunst ziet als iets wat je gewoon af en toe voor de lol doet en waar je verder geen bijzondere waarde aan hecht, dan is deze training niets voor jou. Maar als je echt plezier hebt in het maken van kunst en er graag beter en professioneler in wil worden, dan nodig ik je van harte uit om geen tijd meer te verspillen en je in te schrijven voor het eerstvolgende jaartraject. Ik help je supersnel vooruit!

Waar wacht je nog op?

Alle kampioenen hebben een trainer en een coach. Of denk je dat de Oranje voetbal-Leeuwinnen en Max Verstappen zonder hulp net zover waren gekomen? Het is heel gebruikelijk om je te laten coachen als je ergens verder in wilt komen of beter in wilt worden. Waarom zelf jaren ploeteren en toch maar langzaam vooruitgang boeken, als je met een beetje hulp snel grote sprongen kunt maken? Gun jezelf die groeispurt!

Doen

Maar let op: je moet het wel DOEN! Het gaat niet vanzelf. Ik geef je alle middelen om een grote kunststap vooruit te maken, maar pas als je zelf actie onderneemt gebeurt er ook echt wat! Door alleen de trainingen bij te wonen krijg je wel meer inzicht, maar realiseer je dat je voor een echte, blijvende verandering tijd en inspanning moet leveren en in de loop van het jaar veel bezig moet zijn met het maken van je kunst. Ik beloof je dat het de investering meer dan waard is!

Eigenlijk is deze training onbetaalbaar, omdat er veel voor je zal veranderen. Toch kun je hem voor maar € 2950,- volgen! (of 3 x € 995,-).
Wat houdt je nog tegen? 

Het eerstvolgende Formule 1 Kunst jaartraject begint 20 januari 2024 met een livedag in Hoevelaken. Interesse? Stuur me een mailtje op kunstacademieonline@gmail.com, dan maken we een afspraak voor een online gesprekje om te kijken of het traject inderdaad bij je past.

Heb je nog vragen? Mail me ook dan op kunstacademieonline@gmail.com.